Hup naar de Blub

Feest! Vorig jaar bestond Scouting Eersel 70 jaar. En dat hébben ze gevierd! De eerste editie van Hup naar de Blub was geboren, en meteen een grandioos succes. Het Gildeterrein aan de Postelseweg in Eersel werd omgedoopt tot een ware ‘Te land, ter zee en in de lucht’-baan. Daar kwamen 15 teams van lefgozers hun creatie kwamen tonen aan het grote publiek terwijl ze probeerden zo snel mogelijk de bel te luiden.

Door het enorme succes, waarbij veel bezoekers baalden zich toch niet ingeschreven te hebben, heeft Scouting Eersel besloten het gewoon nog eens over te doen! Jazeker, Hup naar de Blub komt in 2019 terug en wel op zondag 26 mei!

De teams zullen eenzelfde baan afgaan als in de vorige editie. Na een flinke schans naar beneden en een kleintje omhoog, moeten de teams remmen om naar de bel te springen. Doen ze dit niet op tijd, vliegen ze met voertuig en al in een modderbak!

De hele middag zullen teams van de schans af sjezen, ‘s avonds worden onder het genot van een drankje de prijzen voor snelheid en originaliteit én natuurlijk de pechprijs uitgereikt, waarna nog tot 20:00 een feestje gebouwd in de feesttent. De gehele presentatie en prijsuitreiking wordt, net als vorig jaar, weer gedaan door de enige echte ‘Te land, ter zee en in de lucht’-held: Johan Vlemmix!

Komen jullie de teams ook aanmoedigen? Vanaf 12:00 tot 18:00 is er kijkplezier voor jong en oud (terrein open van 10:00 tot 20:00). Natuurlijk gebeurt dit alles onder genot van een hapje en drankje op ons bediende terras! Daarnaast is er voor de jeugd de hele dag een springkussen aanwezig.

Ochtendprogramma voor de basisschooljeugd:
(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

In de ochtend organiseert ‘Hup naar de Blub’ voor de jongere deelnemers een uitdagende zeskamp! Hierbij kun je je uitleven bij verschillende spellen. Daarbij krijgt iedereen die meedoet ook nog een leuke verrassing van ons!

Hierbij kun je je in teams van 4 tot 7 kinderen uitleven bij verschillende spellen. Zorg wel dat je team óók een begeleider heeft van minimaal 18 jaar oud! En vergeet ook geen oude broek en schoenen, misschien is een extra setje kleren zelfs wel handig want je kunt vies worden!

Lijkt het je leuk om hieraan mee te doen? Stel dan samen met je vriendjes en vriendinnetjes een team samen, óf kom gezellig binnenlopen en maak terplekke een team met andere kinderen die mee willen doen.

Het kinderprogramma duurt van 10:00 tot 12:00. De deelnemers wordt gevraagd om 9:50 aanwezig te zijn. Ook ná 12:00 zal er voor de kinderen een springkussen blijven staan zodat zij zich lekker uit kunnen leven.

Opgeven is gewenst, maar niet nodig en deelname is helemaal gratis! Houd er wel rekening mee dat opgegeven teams voorrang zullen krijgen wanneer het drukker wordt dan verwacht.

Let erop: De aanwezige hulp treedt tijdens het evenement niet op als scoutingleiding. Begeleiders dienen dus zelf op de kinderen te letten, óók als deze lid van Scouting Eersel zijn.

Tot dan!